Een paar weken geleden zag ik: “één vandaag” op TV na een tip van Christel Hafmans van Zorg de Keizer. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het voorkomen van ziektes in plaats van pas te gaan behandelen wanneer je al ziek bent. Hoe behandelt de reguliere geneeskunde ziekte?

Ik ben natuurlijk zelf ook zeer regelmatig naar het ziekenhuis geweest de laatste 7 jaar ivm mijn Colitis Ulcerosa. Je bent ziek en je gaat naar het ziekenhuis, prima dit zijn  specialisten die ervoor hebben geleerd, dit heb je heel hard nodig hun expertise. En op dat moment had ik ook echt de medicatie nodig om mijn lijf te helpen om de ontstekingen te lijf te gaan. Maar wat ik zo jammer vind is dat het alleen symptoombestrijding is. De onderliggende oorzaak wordt niet aangepakt. Dus medicatie waar nodig maar daarin ondersteuning om je geest en lijf fit en gezond te houden is naar mijn idee cruciaal voor genezing of verlichting.

Wat me ook opviel in mijn weg in het ziekenhuis dat ze onder zo’n tijdsdruk werken waardoor het voor hen ook niet mogelijk is om verder te kijken dan het symptoom. Ik geloof erin wanneer je meer aandacht en tijd aan de mensen besteed wanneer je echt de persoon die hij/zij is  hoort en ziet dat dit een positieve uitwerking heeft op het herstel.

Na jaren als Z-verpleegkundige en 18 jaar als doktersassistente gewerkt te hebben en na mijn eigen ervaring dacht ik HET KAN ECHT ANDERS! En dat ben ik dus gaan doen. Ik breng mensen weer het vertrouwen in zichzelf en in hun lijf, luisteren naar hun eigen lijf, ik heb aandacht, luister en ik zet mensen aan het denken over hun eigen bijdrage.

En het mooie is dat ik een methode heb waardoor ik de pijn kan verlichten of  verdwijnt. Waardoor je ziektes kunt voorkomen!! Hoe mooi is het dat je het niet zover laat komen! En wanneer je je lichaam zo vaak genegeerd hebt dat je toch ziek bent geworden of chronische pijn hebt, kan dit zo’n geweldige ondersteuning zijn om je geest en lijf een positieve boost te geven en te behouden.

Mijn grote droom is dat ieder voor zich dit kan toepassen. Ik zie levens echt ten positieve veranderen! Hoe mooi kan het zijn wanneer we elkaar hierin kunnen ondersteunen?

Deel bericht

Deel dit bericht met jouw vrienden!