Kun jij deze vraag beantwoorden? Hoe rijk kun je zijn? Hoe rijk wil je zijn?

Voor mij is deze vraag te beantwoorden maar in geen van bovenstaande is mijn eerste keuze. Wat dan wel vraag je je af?

Hoe kun je beter investeren dan in jezelf? In je persoonlijke groei !

Het investeren in tijd energie en geld in mijn persoonlijke groei heeft mij de laatste jaren echt rijk gemaakt. Ik ben fysiek en geestelijk in balans ( natuurlijk zijn er ook nog steeds momenten dat ik ook op de rem mag, maar ik ben me er meer bewust van). Hoe kan het beter zijn dat dit? Wanneer ik deze keuze niet had gemaakt dan liep ik nu nog achter de meute aan te wandelen.  En niet omdat ik dat nu zo leuk vond, maar ik wist niet hoe het anders kon. Zoals ik het geleerd had leefde ik mijn leven. Ik zette mezelf vaak op de laatste plaats en wanneer ik dat niet deed dan was het uit pure frustratie, “zagen anderen dan niet wat ik allemaal voor hen deed?”, dus kon ik nog niet genieten van het moment omdat ik dan in een negatieve modus zat. Of ik voelde me schuldig en maakte me zorgen of alles wel goed ging zonder mij, dus loslaten was echt lastig. Ook al dacht ik dat ik dat best goed kon.

Een klein voorbeeldje: wanneer ik een dagje wegging, bijvoorbeeld winkelen met mijn zus, had ik alles tot in de puntjes geregeld. Ik had het huis ( redelijk), ik ben een beetje een chaoot, opgeruimd en appte onderweg nog even hoe laat ze ergens moesten zijn, en dat ik iets vergeten was om klaar te leggen, ik had het eten klaarstaan enz. Ik kon het nooit echt los laten en van het moment genieten. Wanneer ik dan thuis kwam, hoopte ik dat het huis er nog zo uitzag zoals ik het achter gelaten had… maar je raadt het al: de aanrecht stond vol met vuile afwas dus niet in de afwasmachine, stofzuigen was niet gebeurd, mijn was hing nog steeds aan de waslijn ( ook als het had geregend), de hele keukentafel lag nog vol rommel en borden, bestek… Je kunt je voorstellen hoe ik me voelde als ik thuis kwam van een dagje shoppen. Vaak zei ik niks maar ging ik al mopperend en zuchtend aan het opruimen. Herkenbaar?

Dit voorbeeld kan dagelijks in je leven terugkomen al is het op een andere manier. Geloof me, ik weet het, ik snap je en ik voel je.

Afgelopen jaren heb ik mezelf regelmatig op nummer 1 gezet. En ook ik zorg nog steeds voor mijn gezin en anderen, maar vooral omdat ik het graag doe. Hier zit balans in, ik hoef er niets voor terug, het is een wisselwerking. Ik voel me niet meer gefrustreerd wanneer het anders is dan ik verwacht of gehoopt had. Ik ben bewuster geworden hoe ik mijn leven wil leven. Ik heb veel ballast los gelaten die bij mij spanning en stress veroorzaakte waardoor ik me werkelijk lichter voelde en meer ruimte kreeg. Ik heb mijn gedachtekracht ontwikkeld waardoor ik weet dat ik in elke situatie waarin ik beland altijd een keuze heb. En dat die keuze bepaald hoe het verder gaat. Hierdoor kan ik keuzes maken die bij mij passen. Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven. En de keuzes die ik maak maken mijn leven rijker en mooier.

Dus wanneer je verandering wilt in je leven. Neem zelf de verantwoording hiervoor, en wijs niet met je vinger naar je omgeving. Maak je eigen keuze, investeer in jezelf , gewoon omdat je het waard bent. En het leven te mooi is om niet voluit te leven.

Deel bericht

Deel dit bericht met jouw vrienden!