Over Hedwig Kanters

Over mij

Ik had alles…

een man, kinderen, een mooi huis, een leuke baan en twee auto’s voor de deur. Ook gingen we 1 à 2 keer per jaar op vakantie. Ik was tevreden, maar écht gelukkig was ik niet.

Ik had niets om over te klagen dus ik ging maar door. Voor iedereen zorgen, doen zoals het hoort en vooral niet luisteren naar mezelf. Lichamelijke signalen negeren en functioneren vanuit mijn hoofd. Ik ging zo vaak over mijn grenzen heen dat ik letterlijk ziek werd, de diagnose Colitis Ulcerosa werd gesteld. Het was een zware tijd, voornamelijk omdat ik de schone schijn op wilde houden waardoor ik in een sociaal isolement terecht kwam. Ik voelde me niet begrepen, niet gewaardeerd, eenzaam, gefrustreerd en werd boos op anderen terwijl ik het voornamelijk was op mezelf. Zo gaf ik anderen de schuld van hoe de dingen in mijn leven liepen en het was alsof het er niet toe deed wat ik wilde of voelde.

Hedwig Kanters geeft gratis inzicht

Ik wilde weer leven!

Ik was er helemaal klaar mee, ik wilde weer leven! Ik besefte dat wanneer ik dit niet zelf ging doen, er nooit iets zou veranderen. Dit besef was voor mij de eerste stap naar een nieuw leven. Ik ben op zoek gegaan naar mezelf. Het was soms heel confronterend om te ontdekken hoe ik zelf mijn situatie in stand hield. Ik ontdekte wat ik daadwerkelijk wilde en waar ik blij van werd. Ik leerde heel dicht bij mezelf te blijven en dat zorgde ervoor dat mijn dagen mooier en relaxter werden. Ik heb nog steeds Colitis Ulcerosa, maar ik ga hier anders mee om: ik voel me positief, ik kies voor mezelf (zonder egoïstisch te zijn), mijn relaties zijn beter, ik barst weer van de energie en ik geniet weer van mijn leven, kortom: IK LEEF VOLUIT!

Van hieruit kon ik de keuze maken om te werken vanuit mijn grootste passie, namelijk: mensen en honden. Lang dacht ik dat ik een keuze moest maken tussen één van deze twee. Mijn zoektocht hoe ik het kon combineren heeft een aantal jaren geduurd maar, de interactie tussen mens en hond is geweldig! Ik kan nu puur op energie en intuïtie werken op dat wat er op dat moment speelt.

Ook verhuur ik, samen met mijn partner, een gezellig vakantiehuis. Hier kunnen we anderen laten genieten van onze mooie plek waar ze helemaal tot rust kunnen komen.

Als (inval) doktersassistente ben ik ook nog regelmatig in huisartsenpraktijken aan het werk. Ik hou van dit werk, de veelzijdigheid, het contact met de mensen en het is een andere weg om mensen een hart onder de riem te steken.

Ik zet op diverse gebieden mijn expertise in en daar houd ik van! Ik wissel af maar, blijf altijd in contact met mensen. Mensen laten genieten van het leven door zich bewust te laten worden van zichzelf en de keuzes die ze (kunnen) maken, is een taak die voor mij is weggelegd!

Wil jij ook kijken hoe je (nog) meer kunt genieten van jouw leven? Voel je welkom! Wat ik kan, kan jij ook!