Als je het dan hebt over verwachtingen van anderen!!
Onze dochter gaat een studiekeuze maken, dit jaar heeft ze een tussenjaar omdat ze niet wist wat ze wilde afgelopen jaar. Prima!
Nu heeft ze 2 opties, afgelopen zaterdag zouden we naar Maastricht gaan voor de tweede selectieronde, treinkaartjes gekocht, tijd vrij gepland en er helemaal klaar voor. In de ochtend appt ze dat ze niet wil gaan want ze ziet het niet zitten. Oh, het eerste wat ik denk dat kun je niet maken, ga nu maar doen want als je door bent kun je nog altijd nee zeggen. Maar ja over de app niet handig dus ff wachten tot ze thuis is.
Dus bij thuiskomst vragen we hoe het komt dat ze nu niet wil, een momentopname? (onze dochter kennende is dat niet zo maar ja toch ff checken). Nee bij de vorige selectie voelde ze zich al niet thuis op die opleiding (wat ik zelfs heel goed snap wanneer ik me verplaats in haar) maar ze durfde het eigenlijk niet te zeggen omdat iedereen tegen haar zei: “Wanneer je die opleiding hebt, dan kun je alle kanten op, dan heb je kans op een goede baan, altijd doen!”. Arme meid! Ik voelde me er toch niet helemaal lekker bij, juist omdat ik dacht en misschien wel hoopte dat ze alles tegen ons kon zeggen. Dat was ook wel zo, maar ze wilde ons niet teleurstellen Pffff dat was weer ff een les voor ons. Echt haar duidelijk gemaakt dat we het super knap van haar vinden dat ze kiest voor wat zij wil. Zij gaat het doen, niet wij. Doe waar jij je goed bij voelt. Wanneer je iets gaat doen waar je ligt kan je nooit een foute beslissing nemen.
En juist dat je niet mee gaat in de verwachtingen van anderen PETJE AF ! Ik hou ervan!

Durf jij ook keuzes te maken die haaks staan op wat anderen verwachten? Of durf jij je kind deze te laten maken?

Deel bericht

Deel dit bericht met jouw vrienden!