De kerst komt er weer aan. Ik vind het altijd een gezellige knusse tijd. Maar ook een tijd dat er heel veel van je verwacht kan worden, en dat er aan je “getrokken” wordt waar en met wie je de kerst doorbrengt.
Ik vind het toch altijd wel een gedoe, al ben ik er al veel gemakkelijker in geworden. Al voordat ik zelf heb kunnen bedenken wat ik graag zou willen doen (want ik ben niet zo’n vooruit planner) heb ik al berichtjes ontvangen welke kerstdag ik kan?? Ik krijg er altijd een knoop van in mijn maag, niet perse omdat ik het niet gezellig vind. Maar omdat ik graag zelf wil kiezen wat ik wil doen, en op zo’n moment worden er dingen van mij verwacht omdat “het zo hoort met kerst”. En ik weet dit is mijn ding en niet die van een ander. Dus.. doe ik er wat mee. Ik kies daarom heel bewust samen met mijn partner hoe we de kerst door willen brengen. En weet je… uiteindelijk vind iedereen het oké .Als anderen maar weten waar ze aan toe zijn zodat zij ook hun plan kunnen trekken. En dan kunnen wij met kerst nog kijken of we ergens spontaan op de koffie gaan, of niet.
Wat doe jij het liefst? En durf je de keuze te maken voor jezelf of wil je voldoen aan de wensen en verwachtingen die anderen van je hebben? Ik ben heel benieuwd.

Deel bericht

Deel dit bericht met jouw vrienden!