I AM NOT WHAT HAPPENED TO ME.
I AM WHAT I CHOOSE TO BECOME.

Ken je dat? Wanneer ze groter zijn dan krijg ik tijd voor mezelf!

Vorige week was er een moeder met haar kind bij me voor een sessie. Ze had haar andere 2 kinderen ook bij omdat deze kinderen ook vrij waren deze middag. Prima voor mij geen probleem als het kind dat de sessie volgt dat ook niet vind.
De andere 2 kinderen gaan zich op een gegeven moment vervelen en gaan steeds verder om dingen uit te proberen. Ik zie de moeder op een gegeven moment zich echt verbijten en het huilen staat haar nader. Oh wat heb ik met haar te doen.

Later zitten we in gesprek na de sessie van haar kind en zijn de kinderen buiten aan het rennen. Ze vertelt me dat ze een vriendin heeft waar de kinderen al wat ouder zijn en deze heeft haar verteld dat ze nu echt meer tijd voor zichzelf heeft. Daar ziet ze erg naar uit dat ze meer tijd voor zichzelf krijgt, haar man heeft een eigen bedrijf en werkt veel, ze werkt zelf 2 en een halve dag buitenshuis en thuis werkt ze ook nog in het bedrijf van haar man én daarbij doet ze het huishouden en de zorg van de kinderen komt voor het grote deel ook bij haar terecht.

Ik zie in haar mezelf terug een aantal jaren geleden. Ik zie haar, ik voel wat ze bedoeld. Dit is niet wat ze voor ogen had toen ze samen gingen wonen. Ergens zijn haar dromen, idealen helemaal op de achtergrond geschoven. Hoe kan dat nou?

Ik geef haar dingen mee om over na te denken. Ik sta te popelen om haar te helpen! Waarom wachten tot…. , waarop? Gun het jezelf, je leven kan ook NU echt mooier zijn.
Wanneer ik jaren geleden iemand had gehad die tegen mij zei : “Hedwig, je hoeft dit niet alleen te doen, het kan echt anders.” dan was ik diegene enorm dankbaar geweest. Mijn mindset is enorm veranderd ! Wanneer je steeds hetzelfde patroon afdraait gaat er nooit iets veranderen. Het is jouw keuze! Het kan alleen veranderen wanneer jij er klaar voor bent en durft te kiezen voor een andere weg dan de weg die je altijd bewandeld.

Herkenbaar? Maar denk je ook, ja maar bij mij….Ik snap het helemaal. Ik help je graag want ik ben ervan overtuigd dat het anders kan. Wil je meer weten kijk eens op mijn website www.ikleefvoluit.nl

Deel bericht

Deel dit bericht met jouw vrienden!