ik leef voluit

Ervaringen

Voordat ik mijn eerste sessie had, had ik erg veel stress en zorgen. Dit kwam onder andere door school, rijexamen en andere kleine zaken. Meestal praat je nooit over zulke zaken omdat je andere mensen er niet lastig mee wilt vallen, maar hierdoor krop je het op waardoor je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet.
Het grootste verschil wat ik merkte na de eerste sessie was dat voor mijn gevoel de stress minder drukkend was. Het voelt als een soort opluchting, omdat je ook tijdens de sessie kan praten over dingen die je dwarszitten.
Al met al heeft het voor mij zeker geholpen, en ben ik ook sterker in mijn schoenen komen te staan.

Rick

Het is een bijzondere week ( geweest). Direct na de sessie ben ik een aantal dagen super relaxed geweest. Nog steeds voel ik het effect van de behandeling, maar iets minder dan de eerste dagen. Ik ben voor mezelf opgekomen op het werk, zonder dat ik daar moeite mee heb gehad. Het heeft me veel gebracht want er zijn acties uitgezet die mijn werkplezier op de korte termijn alleen maar zullen vergroten. Daarnaast heb ik mijn tranen durven laten zien aan collega’s , iets wat ook redelijk nieuw is. Dit maakt het begrip alleen maar groter en iedereen helpt me waar ze kunnen en spreken het vertrouwen in mij als professional uit. Dat is fijn.
Toch wil ik niet koste wat kost blijven proberen of het bij me past.
Ik ga de rest van dit jaar ook actief op zoek naar iets anders wat ik wil op het gebied van werk.
Ik slaap beter en kan dingen beter naast me neerleggen.
Afgelopen week ging mijn aandacht veel uit naar mijn werk, Nu wil ik er weer zijn voor mijn gezin.
Het heeft dus veel positieve dingen gebracht. Erg fijn.
Dankjewel daarvoor.”

A.

In augustus heb ik de Access Bars® cursus gevolgd bij Hedwig. Ik wilde graag een Bars sessie ervaren, omdat ik vaak rug- en nekklachten heb. Aangezien ik net mijn eigen bedrijf ben gestart en Hedwig ken van een programma dat wij beide hebben gevolgd vroeg ze mij of ik het niet interessant vond om zelf de Bars sessies te kunnen geven door middel van een cursus. Het leek mij super interessant! Ik zag het als een kans voor een mooie aanvulling op mijn coach praktijk. Eerst kijken wat mijn ervaring is met een sessie. De cursus is erg goed verzorgd. Op de fijne locatie in Wilbertoord waande ik mij zelfs een beetje op vakantie. Ik vond de sessie zeer effectief en was verrast over de simpele methode die wij aangeleerd kregen. Ik vond het erg prettig hoe Hedwig uitleg gaf, ze heeft een nuchtere kijk en kan enorm veel vertellen over de werking van de Access Bars®. Hieruit blijkt haar kennis en kunde. Ik vond de cursus zeer waardevol en voer de sessies nu ook zelfstandig uit. Voor vragen kan ik ook bij Hedwig terecht. Iedereen die interesse heeft in het werken met energetische therapie kan ik aanraden om de cursus te doen. Ik vind het alleen al fijn dat ik mijn gezin de sessies kan geven.

Linda Bijl

coach, FEM in beweging

Hedwig leerde ik kennen als een gedreven vrouw die met haar voeten op de grond staat en ook in verbinding is met zichzelf en met wat er om haar heen is. Los van dat ik haar een heel mooi mens vind en graag met haar omga, raakte ze mij eerst en vooral ook door haar enthousiasme over iets waar ik nog nooit van gehoord had; Access Bars…. Als je op haar site of FB-pagina kijkt, weet je er al meer over dan ik toen. 
Toen we in de buurt van Hedwig op vakantie waren, besloot ik haar te bellen om te vragen of ze die Access Bars ook eens bij mij kon doen. Ik ben gezegend met een goede gezondheid en behoorlijke mentale fitness en die brengt nieuwsgierigheid met zich mee 😊. Gelukkig had Hedwig tijd en het werd een bijzondere ervaring die zich niet makkelijk laat omschrijven. Sommige dingen moet je gewoon ondergaan om te weten hoe het is/voelt.
Het was heel warm op deze zomerdag in 2018 en we zetten de behandelbank buiten onder de Notenboom… van de schaduw heb ik genoten, maar van die boom heb ik niet veel meer gezien. Wel kleurtjes en ik zweefde heerlijk tussen wakker en slapen in. Vroeger heb ik een blauwe maandag hypnose gedaan en ik kan heel snel heel diep. Nu gebeurde iets soortgelijks. Ik gaf me eraan over en ergens halverwege stuitten we onder andere op een zeer beperkende overtuiging waar ik me eerder echt niet van bewust was. Zo, die hebben we opgeruimd. Dank je wel, Hedwig!
Ik werd zo enthousiast dat ik kort na die afspraak een Access Bars Class bij Hedwig heb gevolgd en nu zelf ook sessies kan geven. Het is fijn om bij vragen op Hedwig terug te kunnen vallen. Ze doet wat ze belooft, is integer en kan goed luisteren. Iemand die hoe dan ook doorgaat ook al werkt het lichaam niet altijd even enthousiast mee en ook naar dat signaal kan ze luisteren. Kortom: ze luistert naar jou, maar ook naar zichzelf/haar lichaam en daardoor kan ze het beste dat er naar boven te halen is, naar boven halen…. Zo leef je voluit! 

Marlou

Een Facebookbericht trok mijn aandacht naar Hedwig. In dit bericht vertelde ze dat ze haar baan had opgezegd om te doen waar haar hart ligt namelijk het helpen van vrouwen om ze weer te laten ontdekken wie ze zijn en waar ze blij van werden. Dat was interessant want waar werd ik zelf eigenlijk blij van. Geen idee. Op dat moment zat ik 3 maanden thuis met een burn-out, flink in de knoop met mezelf en vooral heel erg moe. Na het berichtje verschillende keren gelezen te hebben, de site bekeken te hebben toch maar eens gebeld. Tja zei Hedwig ik kan niet uitleggen wat het voor je kan doen want dat weet je nooit van te voren en eigenlijk raad ik altijd aan jezelf 3 sessies te gunnen. Ik dacht: Ik heb niet voor niets gebeld dus plande meteen de eerste sessie.

Met geen idee wat me te wachten stond of wat er nou precies zou gaan gebeuren ging ik naar Hedwig. Na een korte introductie waarbij Hedwig me meteen wist te “raken”, mocht ik gaan liggen. De verschillende aanrakingen om alle stromingen op gang te brengen maakte heel veel los. Tranen stroomde rijkelijk en dat voor een nuchter persoon met een flinke muur om zich heen gebouwd. Wat was ik blij dat ik daar was. Dat voelde zo goed. Terwijl toen ik binnen kwam ik niet wist of ik überhaupt wel dingen voelde. Na de sessie rij ik naar huis maar moet de auto aan de kant zetten omdat ik eerst mijn ervaring moet delen. Wat was dit fijn! Wat voelt dit opgeruimd! Alsof ik 10 kilo lichter ben.

De dagen na de sessie heb ik hoofdpijn toevallig stuurt Hedwig wat eerder als ook voor haar gebruikelijk een berichtje hoe het gaat, Ik vertel haar van mijn hoofdpijn en zij geeft aan dat het kan zijn dat er nog iets aan het stromen is en zegt mij dat ik Stop moet zeggen terwijl ik op de hoofdpijn druk. Nuchter als ik ben denk ik “wat is dit voor een onzin” maar ook nieuwsgierig doe ik het toch. En onvoorstelbaar de hoofdpijn stopt meteen.
De 2e sessie was minder overweldigend maar wederom een opgeruimd gevoel. In het dagelijks leven merk ik dat de dingen die ik dacht niet te mogen zeggen, ik wel mag zeggen en dat mijn omgeving daar niet raar op reageert. Hierdoor voel ik zoveel meer. Ik merk dat ik hierdoor veel meer bij mij hart en mijn gevoel zit in plaats van in mijn hoofd.
Ik probeer nu ongeveer elke 6 weken een sessie te plannen. Begin december heb ik een terugval gekregen in mijn reintegratie op het werk. Was toch even allemaal te veel en gaandeweg ben ik weer meer in mijn hoofd gaan zitten in plaats van in mijn gevoel. Gelukkig kon ik mijn afspraak vervroegen en toen ik bij Hedwig kwam, voelde ik me alsof ik gefaald had. Dat alles weer van voor af aan begon en daar had ik totaal geen zin in. Ik was al zover gekomen. Na de sessie voelde ik me wederom 10 kilo lichter. Deze bagage had ik de afgelopen tijd dus weer opgepakt maar nu gelukkig weer opgeruimd. Ik merk nu dat ik weer aan het roer sta en doe wat goed voelt. Heb meer kunnen strepen in mijn agenda zonder me daarover schuldig te voelen. Durf er beter voor uit te komen zonder te denken dat ik dan niet “sterk” ben. Durf meer mezelf te zijn en beter naar mijn gevoel te luisteren.

Als zeer nuchter persoon heb ik de “normale” geneeskunde erg hoog zitten. Dingen die we niet kunnen verklaren kan ik moeilijk begrijpen. Maar dat acces bars effect heeft dat hoef ik niet te verklaren, dat heb ik mogen ervaren. En dat is iets wat ik iedereen alleen maar kan aanraden. Niet in plaats van de “normale” geneeskunde, maar hand in hand vullen deze 2 vormen van behandelingen elkaar ontzettend mooi aan!

Saskia Broeders

Het ging al heel lang helemaal niet goed met mij. Mijn energie werd alsmaar minder en andere klachten werden erger. Ik kwam de dag bijna niet meer door. Op internet ben ik gaan zoeken naar hulp in de buurt en kwam zo bij Hedwig en Access Bars terecht. Ik heb 3 behandelingen gehad bij Hedwig, wat ik als heel prettig heb ervaren,maar vooral heeft het mij meer energie opgeleverd.
En mijn andere klachten zijn een stuk verminderd. Ik ben er nog niet, maar wel op weg. Waar ik ook heel blij mee ben is dat ik weer veel meer mijn blije zelf ben.
en meer…
Inmiddels heb ik de Bars Class gevolgd bij Hedwig en Lean (een geweldig duo). Ik vond het een superfijne, hartelijke dag waar ik mezelf kon zijn, heb veel geleerd en ben een “diploma” rijker!
Nu ga ik in ieder geval 1 X per maand naar een swap-, oefen-dag toe om een behandeling te krijgen ( belangrijk onderhoud voor mij!) en te geven, maar zeker ook voor het stukje gezellig sociaal contact.

Steeds vaker geef ik aan andere mensen buiten de groep een behandeling en word daar blij van. Het fijne van Access Bars is vind ik, dat je niet hoeft te kijken of uit te zoeken waar datgene waar je last van hebt vandaan komt, je lichaam krijgt wat het nodig heeft en dat je je kleren aan mag houden tijdens de behandeling. (Pff!)

Yvon Felten

Weet je wat jij moet doen….
Een Bars sessie….
Ik zeg een wat?!
ja een Bars sessie…
Nou ik hou anders niet van die hocus pokus…
Nee dat is het niet!!
Probeer het nou maar eens!!!

En op een dag dat ik weer “dat” gevoel hebben
ik er klaar mee en bel Hedwig voor een afspraak.
Maar wat is nou “dat” gevoel….
Ik heb een tevreden en goed leven wat klaag ik nou.
Wel regelmatig hoofdpijn waar ik me zorgen over maak
maar ook al vaak onderzocht bij de huisarts en niks is.
En dan “dat” gevoel ,dat onrustige rotgevoel ,waarom?

Onduidelijk over hoe en wat er gaat gebeuren ga ik er blanco in
“want wie niet verwacht word niet teleur gesteld”
Hedwig legt uit dat alles mag, praten of juist niet, ogen open of dicht,
stoppen om te pleasen, wat IK wil.
Lekker toegestopt onder een dekentje voelt het ontspannen aan,
totdat er toch wel heel veel gebeurt in mijn hoofd en lijf.
Door op te ruimen en los te laten voelt het als een ware bevrijding.
Maar van wat en hoe dan?!
Is het belangrijk om dat te weten als je je ZO goed voelt nadien?

De tweede sessie was minder heftig maar zeker net zo effectief.
Het voelt nu al zo goed en met nog 1 sessie voor de boeg
kan dat alleen maar beter worden!!
De vraag zal altijd blijven wat ik nu opgeruimd en losgelaten heb?
en een heel klein beetje HOE dan?!
Maar misschien moet ik DAT ook loslaten!!

Hedwig SUPER bedankt dat je me dit hebt laten ervaren!!

Sonja

Ik heb Access Bars behandelingen ontvangen van Hedwig.
Ik vond het fijne behandelingen in een mooie praktijkruimte in het buitengebied,
een stille ruimte zonder verkeersgeluiden.
Ik ben erg blij en dankbaar dat ik dit ontdekt heb. Het heeft me veel rust en ontspanning gebracht en nog meer positiviteit. Ook ben ik beter gaan slapen en kan lastige dingen makkelijker los laten.
I believe in miracles
Maar na de sessies zijn er nog meer wonderen en opmerkelijke positieve gebeurtenissen op mijn pad gekomen en nieuwe dingen.
Ook heb ik nog meer verbinding met mensen gekregen.
Hartelijk bedankt Hedwig en alle goeds.

Henny

Ik heb Hedwig leren kennen als een dame die voor veel mensen aandacht heeft en oprecht betrokken is. Door dit prettige contact heb ik via haar de opleiding tot Access Bars® Practioner gevolgd en dit heeft voor mij al veel mooie dingen opgeleverd. Ik kan nu zelf mensen een behandeling geven en dat is nog elke keer een cadeau. Zowel voor de ander als voor mij.

Daarnaast verzorgt zij met enige regelmaat uitwisseldagen, de swapsessies. Elke keer dat ik daar aan deelneem rij ik met een rustig hoofd en een prettig gevoel naar huis. Tijdens een uitwisseldag ben je met meerdere Practioners en is er voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van vragen.

Kim Schellekens

Regie Academy in Beuningen

Vandaag de Bars class gevolgd bij Hedwig samen met mijn dochter. Het was super! Ik voelde me heerlijk op mijn gemak. Naast de class werden we verwend met een heerlijke lunch. En dat in een mooie rustige omgeving. Bedankt Hedwig voor je gastvrijheid en je les. Wij vonden het fijn je te leren kennen. We kunnen het iedereen aanraden….

Cissy

Hedwig is al sinds de lagere school mijn vriendin, we kennen elkaar dus erg goed en hebben samen lief en leed gedeeld.  Ik heb gezien hoe ze “gesloopt “werd door haar chronische darmziekte, en hoe ze ” opleefde” sinds ze haar eerste Bars sessie heeft gehad! Aangezien ik juist altijd de “er is meer tussen hemel en aarde” persoon was en Hedwig juist heel nuchter, was ik meteen heel nieuwsgierig. Ik wilde heel graag weten of het ook iets voor mij zou kunnen betekenen!

Dus ruim een jaar geleden heb ik mijn eerste sessie gehad.Ik vond het heel spannend.Want als ik iets goed heb geleerd in al die jaren is het wel om nooit te laten zien hoe je je echt voelt,en dit maakte me kwetsbaar….. Maar tot mijn verbazing voelde het juist heel goed, er gebeurde van alles in mijn lijf en hoofd, en ik ontspande, letterlijk kwam er een hoop spanning los. Ik heb een paar sessies gehad en daardoor voelde ik me zoveel beter, dat ik besloot om samen met mijn zus de cursus te volgen, zodat ik ook mijn gezin thuis deze behandeling kon geven. En het was de moeite waard! Knopen zijn doorgehakt, rijbewijzen zijn gehaald, wensen zijn uitgesproken, we zijn op de goede weg. Als mooi voorbeeld is mijn wens om met mijn gezin naar Australie te gaan op bezoek bij mijn familie. Ik dacht altijd dat kan niet, te duur, te ver, te moeilijk, dus heb ik die wens nooit tot doel gemaakt. Tot afgelopen jaar: Ik heb hem uitgesproken en tot mijn verbazing werd het niet meteen afgeblazen zoals ik dat in mijn hoofd al jaren wel had gedaan. Ik heb een plan gemaakt voor wanneer, hoe en wat. Een baantje erbij genomen, en spaar nu wat ik extra verdien op een aparte rekening zodat we in 2021 als we beide 50 worden met ons gezin kunnen gaan. Af en toe is het wel zwaar,maar als je een doel hebt en er in geloofd geeft het ook veel energie!

Als ik in het kort moet verwoorden wat Bars voor mij betekend heeft, is het denk ik meer het “terugvinden” van wie ik eigenlijk ben. Alhoewel ik altijd wel heb geweten dat ik een sterk karakter heb, ik weet wat ik wil en wat ik kan, voelde ik me altijd onzeker. Omdat vanaf jonge leeftijd tegen mij werd gezegd dat ik niet goed genoeg was, dik en lelijk…ik kreeg verkering met een jongen die dit ook nog eens flink bevestigde, en op mijn eerste echte baan in de zorg kreeg ik een teamleidster die me 6 jaar lang de grond in duwde, ik kreeg paniekaanvallen en een eetstoornis, wat ik heb overwonnen, ik trouwde met een lieve man, kreeg drie gezonde kinderen en ging letterlijk van de hel naar de hemel met een baan in het Klooster! Maar dat stemmetje bleef toch knagen….ik ben lelijker, dommer, dikker, stommer dan iedereen om me heen.En sinds de Bars laat ik me niet meer leiden door het negatieve, maar door het positieve…ik ben wat dikker? Ja, maar ik geniet van lekker eten,ik ben gezond en beweeg veel…Ik ben dommer? ik ben in ieder geval slim genoeg voor mijn baan bij de Zusters in de nachtdienst in de zorg, ze zijn blij en dankbaar dat ik er ben en ik voel me er fijn,wat meer kan je wensen…Ik ben lelijk? We kunnen niet allemaal fotomodel zijn, en diegene die belangrijk voor mij zijn houden van mij zoals ik ben..wat de rest vindt is onbelangrijk.

En nee, het leven gaat nu niet alleen maar over rozen, niet elke dag is een feestje ,en ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar hoe je ermee omgaat, de keuzes die je maakt, kunnen wel helpen zodat je er niet aan ten onder gaat. En daarbij is Bars een heel fijn hulpmiddel!

Angela van Dommelen

Een jaar geleden kwam ik voor de eerste keer bij Hedwig voor een behandeling. Het was erg welkom want het ging wat minder goed met mij.

Ik werd meten ontspannen voor ook omdat Hedwig zo rustig praat en precies de goede dingen zegt.

De ruimte is mooi, groot en rustgevend.

Tijdens de sessie werd ik emotioneel. Ontlading.
Na afloop voelde ik me direct vrijer, rustige en minder gespannen.
Zo fijn om je weer beter te voelen.
Ik ben dankbaar dat dit me zo goed geholpen heeft.
Al met al heel positief.

Linda Spaan

Ik wist eigenlijk al vele jaren dat ik niet “lekker in mijn vel” zat, me erg druk/boos maken over onbenullige dingen, regelmatig me down voelen, maar ook niet wetende wat ik hier aan zou kunnen doen.Totdat mij schoonzus vertelde over Acces bars sessies  die mijn neefje had gevolgd bij Hedwig, het klonk wel wazig in de zin wat is het eigenlijk maar het wekte toch wel mijn nieuwsgierigheid omdat ik wel denk dat er meer is dan alleen de gevestigde dingen. Ik dacht laat ik eens op de site van Hedwig kijken wat dat nu eigenlijk inhoudt dat Acces bars, ik kon niet echt zeggen wat het zou gaan doen maar ik dacht laat ik het gewoon eens proberen. De ontvangst was al meteen erg fijn, Hedwig is een warme persoonlijkheid, ik voelde me meteen op mijn gemak, ze  vertelde hoe de sessie in zijn werk gaan en ze vertelde ook dat het voor iedereen anders  ervaren wordt, na het proberen uit te leggen wat mijn struikelblokken waren aan de sessie begonnen. Je ligt  op een massage tafel, en je mag volop kletsen, of wat dan ook het maakt niets uit, maar al snel had ik geen zin meer in te praten en  vielen bij mij de ogen dicht, na verloop van tijd werden mijn armen zwaar en begonnen mijn handen te tintelen op een gegeven moment werd mijn hoofd gewoon licht en werd het helder,  is moeilijk te omschrijven wat het precies is, je moet het ervaren. Na de sessie mocht je nog een getal noemen of een datum, en met dat getal las ze een pagina  voor uit een boek en wat ze dan voorleest dat is zo herkenbaar. Daarna nog wat nagepraat maar ik merkte al wel meteen dat ik me prettig voelde, ze vertelde me ook dat er een terugval zou kunnen komen, dat ik me  rot zou kunnen gaan voelen en dat gebeurde ook na een aantal dagen maar daarna merkt ik dat ik me prettiger voelde, de tweede sessie merkte ik er minder van (dacht ik) maar na een paar dagen uit het niets overviel me een deken van rust, zo van:” het zal allemaal wel maar ik ga me niet meer zo druk maken.”

Ik durf te zeggen dat het je zeker op weg helpt om meer vat op je leven te krijgen en raad het je zeker aan.

Anton Geerts

Enthousiast geworden?
Neem contact met me op, of bekijk het aanbod.