Hoe spiegelt een hond mij, wat kan ik van mijn hond leren? Meer dan je denkt als je maar wil kijken naar jezelf en naar je hond.  De hond laat in zijn gedrag zien wat hij ervan vindt wat jij doet. Honden zijn perfect in het aanvoelen van emoties, gedrag, energie en intenties. Ze zijn in staat om razendsnel een inschatting te maken hoe het met je gaat. Een hond voelt dwars door alle toneelstukjes, maskers en sociale wenselijkheid heen. 

Zo kreeg ik een tijd geleden een wijze les van mijn jonge hond Flo, ondertussen is ze 8 maanden. Ze voelt alles aan en in haar gedrag laat ze dan ook precies zien wat ze ervan vindt. Heel fijn…

Een tijd geleden was ik moe en eigenlijk wilde ik maar één ding en dat was niks meer doen en op de bank gaan zitten. Maar mijn hoofd bleef maar dingen bedenken om te doen waardoor ik weer opstond om nog ff dit ff dat te gaan doen. Ondertussen was Flo zo onrustig en bleef ze maar uitdagen, dingen van tafel pakken, van de aanrecht en dan snel wegrennen en liefst kapot maken. Hoe gefrustreerd ik op een gegeven moment was kun je je misschien voorstellen, ik wilde niets meer doen en al helemaal niet ook nog steeds op moeten staan en achter de hond aangaan. Totdat er bij mij een lampje ging branden, ik moest er inderdaad van glimlachen. En er kwam meteen een ander soort van energie, rust over me.

Dus door dit inzicht kon ik actie ondernemen, ik gaf Flo rust door haar in de berging te doen, weinig tot geen prikkels en ik sloot zelf mijn laptop af en zette deze weg. Ik ging ook rustig zitten en een to do lijstje maken voor de volgende dag. Deze aan de kant en tijd om alles de boel de boel te laten.

Dus wat was mijn les… Rust nemen op zijn tijd!! Niet maar door en door , maar even geen prikkels en tijd om te ontspannen. Ik wordt er vervelend van wanneer ik moe ben en maar doorga, voor mezelf en de omgeving niet leuk 😊. Flo kon mij dit zo goed duidelijk maken door haar gedrag te spiegelen aan mijn gedrag dat ik haar een dikke knuffel heb gegeven en dankjewel heb gezegd.

Zou jij nu ook eens gespiegeld willen worden door mijn hond, of met jouw trouwe viervoeter? Dan ben je welkom voor een kennismakingssessie.  Neem contact op via het contactformulier of stuur me een mail naar info@ikleefvoluit.nl

Deel bericht

Deel dit bericht met jouw vrienden!