Coaching met Hedwig Kanters

Coaching

Een coaching bij ons begint altijd vanuit jouw persoonlijke hulpvraag of hetgeen waar je inzicht in wilt verkrijgen. Ik begeleid je wanneer je even ‘vastzit’ en toe bent aan een volgende stap in je leven. Samen met de hond onderzoeken we welke stap dat is en hoe deze stap gezet kan worden.

Heb je zelf een hond? Dan kun je deze uiteraard meenemen naar de coaching. Wanneer je geen hond hebt, is dit geen probleem.
Onze honden Bolle en Flo ondersteunen je namelijk ook graag in het proces.

Ik, Hedwig Kanters, ben de coach en de hond is de co-coach. De hond is het hulpmiddel om dingen duidelijk te maken. In het contact met de hond wordt je gedrag gespiegeld en ontstaan er inzichten die voor jou op dat moment van belang zijn en waar we mee aan de slag gaan.

Hoe zit een coaching ongeveer in elkaar?

De eerste keer dat je langskomt, leg ik je uit hoe het coachen met honden werkt en daarna mag je dit zelf gaan ervaren. Samen gaan we dan kijken wat er in het contact met de hond naar boven komt.

De keren daarop gaan we onszelf verdiepen in deze dingen en komen er misschien ook weer nieuwe dingen naar boven die aandacht nodig hebben. Dit verdiepen kan, naast het werken met de hond, op verschillende manieren gebeuren. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar jouw kwaliteiten en valkuilen of een wandelcoaching doen. We kijken gewoon wat de beste manier is voor jou en wat er op dat moment naar boven komt.

Uit ervaring blijkt dat vijf sessies, met een tussentijd van drie weken, voldoende zijn. Eén sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Na een coaching

  • ✔ heb je antwoord op je persoonlijke vraag
  • ✔ heb je inzicht in jezelf
  • ✔ ben je je bewust van (oude) patronen en overtuigingen
  • ✔ heb je meer rust in jezelf en dus ook in het dagelijkse leven wat ook doorwerkt op je omgeving
  • ✔ ben en blijf je dichter bij jezelf
  • ✔ heb je inzicht wat voor jou belangrijk is en wat voor jou werkt
  • ✔ verdiep je de relatie met je hond waardoor jullie band beter wordt
  • ✔ heb je inzicht waarom je steeds tegen bepaalde dingen aanloopt of die je steeds gebeuren, welke invloed heb je hier zelf op
  • ✔ heb je duidelijk hoe dit in het dagelijks leven voor jou werkt en welke stappen je kunt nemen

Ben jij enthousiast geworden en heb je interesse in coaching met de hond? Stuur ons dan een bericht en wij nemen contact met je op!