Coachen met honden

Coaching met honden

Voor velen is een hond onderdeel van het gezin en wordt er dagelijks gewandeld en geknuffeld. Het is een maatje die altijd blij is je te zien en je onvoorwaardelijke liefde geeft. Heb jij er wel eens bij stil gestaan wat jouw trouwe viervoeter je kan leren? Jouw leermeester is altijd bij je en voelt vertrouwd, hoe fijn is dat?!

Ook wanneer je zelf geen hond hebt, kun je een coachsessie bij ons volgen. Onze honden Bolle en Flo staan graag naast je om je te ondersteunen in het proces.

Coachen met honden biedt veel voordelen

een hond…

  • ✔ is eerlijk en puur
  • ✔ heeft geen oordeel
  • ✔ is in het moment
  • ✔ heeft een rustgevende invloed
  • ✔ opent je hart en verzacht je waardoor je meer open staat voor feedback
  • ✔ komt altijd bij het punt waar het om draait

Honden zijn perfect in het aanvoelen van emoties, gedrag, energie en intenties. Ze zijn in staat razendsnel in te schatten hoe het met je gaat. Een hond voelt dwars door alle toneelstukjes, maskers en sociale wenselijkheid heen. Hij houdt je als het ware een spiegel voor.

Tegenover mensen kun je jezelf vaak sterker en anders voordoen dan je je voelt. Wanneer iemand aan je vraagt hoe het met je gaat, kun je met volle overtuiging antwoorden dat het heel goed met je gaat, zelfs wanneer dit niet het geval is. Honden kun je niet voor de gek houden. Zij kijken dwars door deze houding heen.

Honden voelen feilloos aan hoe jij in je vel zit. Zij zien of je bijvoorbeeld onzeker, zenuwachtig, gefrustreerd, verdrietig, vrolijk of hard voor jezelf bent. Honden merken dit gevoel op en reageren eerlijk en zonder oordeel. Ze zien jouw binnenkant en hebben geen mening over jouw buitenkant.

Hedwig Kanters geeft gratis inzicht

Tijdens de coaching ben je in contact met de hond. Wanneer jij met honden in contact komt ,zullen ze altijd een verbinding met je aangaan. Honden leven in een roedel en hebben van nature de behoefte om deze in balans te brengen en spanningsvrij te maken. In een coaching doen ze dit door zich af te stemmen op jouw energie, wat zich uit in spiegelen. Hierdoor wordt jij je bewust van jouw (onbewuste) spanning, wat er écht diep van binnen bij jou speelt. Door samen te kijken wat er gebeurt, krijgt je inzicht in dat wat de hond van je spiegelt. Van daaruit maken we een terugkoppeling naar jouw dagelijks leven Samen onderzoeken we waar je tegenaan loopt en wat er nodig is om de volgende stap te kunnen zetten. 

Het gaat om contact maken met wie je écht bent. Op deze manier kun je keuzes leren maken die bij jou passen zodat je regie (terug) neemt over jouw leven.

Op deze manier naar jezelf kijken, is ervaringsgericht werken. Je leert niet door urenlange gesprekken te voeren maar door wat de hond je laat zien. Van daaruit gaan we verdere stappen zetten en krijg je steeds meer verdieping in jezelf.

Ben jij enthousiast geworden en heb je interesse in coaching met de hond? Stuur ons een berichtje en dan zullen we een kennismakingssessie met je inplannen!